Matematik

Hvis der er et minus foran parantes ??

04. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

-(3x + 1) + 5 * 4x

Den der fatter jeg ikke lige. Hvad skal man gøre med det minus der?

Bliver det så til -3x + 1 + 5 * 4x ? Jeg synes jeg har hørt et sted at minus foran parantesen bliver til -1 sådan at der skulle stå -1 + 3x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon

            -((+3)x + 1) + 5•4x  =  -3x - 1 + 20x  =  17x - 1

            Man hæver en minusparentes med to eller flere led ved at skifte både fortegn og regnetegn fra plus
            til minus og omvendt.


Svar #2
04. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

tak !


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af SuneChr

# 0

En minus-parentes må man gerne betragte som en parentes, som skal ganges med (- 1) .
- (a + b - c)  =  (- 1)·(a + b - c)  =  (- 1)·(a + b + (- c))  =  (- 1)·a + (- 1)·b + (- 1)·(- c)  =  - a - b + c


Skriv et svar til: Hvis der er et minus foran parantes ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.