Matematik

Tangenter.

06. februar 2014 af RachaelN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg ligningen for den anden tangent? Jeg ved, den ene tangent er at finde i parablens toppunkt. 

Håber, der er nogle, der kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af mathon

                                           Skærmbillede 2014-02-06 kl. 08.30.57.png

           en tangent gennem (0,0)
           har formen
                                                         y = f '(x) · x

                      f '(x) = -2x + 3
                      dvs
                                                         y = (-2x + 3) · x

            Røringspunkter
            beregnes af:
                                                      -x2 + 3x -2 = (-2x + 3) · x

            hvoraf
                                                        x = ±√(2)
                                    og
                                              t1:  y = (2√(2)+3)·x      for xo = -√(2)

                                              t2:  y = (-2√(2)+3)·x     for xo = √(2)

                                        


Skriv et svar til: Tangenter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.