Matematik

Bestem M(t) og skitser grafen

06. februar 2014 af JensHansen9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen :-)

I denne opgave skal jeg bestemme en forskrift for M(t) og skitser grafen for 0 ≤ t ≤ 100 (se vedhæftet) men ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an (er det noget med løsninger for differentialligninger at gøre)? :)

På forhånd tak for svar :-)

Vedhæftet fil: opg mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal løse differentialligningen med den angivne begyndelsesbetingelse.


Svar #2
06. februar 2014 af JensHansen9 (Slettet)

hmm men hvilken form er denne differentialligning for det er da ikke y=b/a+c*e^-ax , vel (hvor M så er c)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentialligningen er

M' = -0,069·M +9,627·e-0,0096·t , M(0) = 0 .

Benyt panserformlen.


Skriv et svar til: Bestem M(t) og skitser grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.