Matematik
En fuktionsopgave
21. november 2005 af
AC_CA (Slettet)
f(t) er vanddybden målt i meter som er bestemt ved:
f(t) = 7 + 5sin(½t-1) 0<t<24
hvor er t størt og lavest?
hvad er f'(t)?
Bestem den hastighed hvorved vanddybden ændrer sig, til tidspunktet t=12?
f(t) = 7 + 5sin(½t-1) 0<t<24
hvor er t størt og lavest?
hvad er f'(t)?
Bestem den hastighed hvorved vanddybden ændrer sig, til tidspunktet t=12?
Svar #1
21. november 2005 af frodo (Slettet)
t er størst ved t=24 og mindst ved 0, men du mener vel f(t), ikke?
du kender til sinusfunktionens maximum, og minumum. Anvend dette.
f'(t) findes ved hjælp af kædereglen og sumreglen.
f'(12)
du kender til sinusfunktionens maximum, og minumum. Anvend dette.
f'(t) findes ved hjælp af kædereglen og sumreglen.
f'(12)
Svar #2
21. november 2005 af AC_CA (Slettet)
okay tak.. men i den første opgave for jeg 17,8 til at være maximum??
Svar #3
21. november 2005 af frodo (Slettet)
nej. sinx har maximumsværdi 1, dvs
max(f(t))=7+5*1=12
find selv minimum på samme måde
max(f(t))=7+5*1=12
find selv minimum på samme måde
Skriv et svar til: En fuktionsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
