Matematik

sandsynlighed

21. november 2005 af hashkid (Slettet)
om en bestemt sygdom antages, at der er sandsynligheden 1,00*10^(-5) for at dø af sygdommen, hvis man rammes af den.
sygdommen tænkes at ramme 100000mennesker.

Beregn sandsynligheden for, at

1) netop ét menneske dør af sygdommen
2) højst to mennesker dør af sygdommen.

først har jeg def.: sygdom = succes.

add 1)
n=100000 , p=1,00*10^(-5) , r=1
P(X=1) = binompdf(100000,1,00*10^(-5),1)

add 2)
n=100000 , p=1,00*10^(-5) , r=1
P(X=>2) = 1 - binomcdf(100000,1,00*10^(-5),1)

men så er det jeg tænker; det der simpelthen ikke rigtig.
Sandsynligheden for at [0;2] må da være større end kun 1..
men kan ikke lige se hvad jeg så skal gøre!! så lidt hjælp ville gøre dejligt

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2005 af frodo (Slettet)

succes at blive syg? ikke ved mig ;)

Men hvis vi bruger betegnelsen succes, må det vel være at dø, du vil betegne som succes i dette tilfælde. ikke?

Du gør det korrekt i 1), men i 2) må du skulle finde P(X<=2) højst to dør.
dvs. binomcdf(100000, 10^(-5), 2) skal du vel taste.

Svar #2
21. november 2005 af hashkid (Slettet)

ja okay.. du fik mig to steder! - er enig med død og med 2 istedet for 1! - men men men..

Men sandsynligheden for at [0;2] må da være større end kun 1???

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2005 af frodo (Slettet)

sandsynligheder kan ALDRIG være større end 1.

men det er måske ikke det du mener. Jeg får:

P(X=1)=binompdf(100000,1,00*10^(-5),1)=36,79%

P(x<=2)=binomcdf(100000,1,00*10^(-5),2)=91,97%

Svar #4
21. november 2005 af hashkid (Slettet)

det var jo heller ikke det jeg mente. Mente at sandsynligheden for "netop ét menneske dør af sygdommen" måtte være mindre end for "højst to mennesker dør af sygdommen".
dette vidste sig jo så at være en rigtig antagelse så mange tak

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.