Matematik

approksimerende førstegradspolynomium

02. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har ledt over alt på nettet, men jeg kan simpelthen ik finde noget om approksimerende førstegradspolynomium, jeg har en opgave til imorgen der indeholder det. Opg er lad f(x)=3√x.
Angiv det approksimerende førstegradspolynomium for f i xo = 9.
Er der nogen der kan hjælpe mig med det.
Regnereglen er
p(x)=f(xo)+f'(xo)(x-xo)

Svar #1
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)

√ er kvadratrod

Svar #2
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)

f(x)=3kvd8730x
f`(x)=3*1/2kvd8730x0
p(x)=3kvd8730*9+f`(x)(x-9)

Sådan vil jeg mene resultatet bliver...

Svar #3
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Approksimerende Førstegradspolynomium, har regneforskriften: p(x)=f(x0)(x-x0), dvs ligningen for tangenten.. Denne forskrift kaldes det Approksimerende Førstegradspolynomium for funktionen i (x0,f(x0)); at approksimere betyderv at tilnærme.

Svar #4
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Tusind takk for hjælpen :)

Svar #5
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Var så lidt, håber du kan bruge det...

Skriv et svar til: approksimerende førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.