Matematik

Matematik, Geometri

07. februar 2014 af Johanbysted (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Opgave 1: En retvinklet trekant har en højde på 5 cm, og et areal på 17,5 cm2.

a. Beregn trekantens grundlinje.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for trekantens areal

T = (1/2)·h·g .

Man kender arealet T og højden h .


Svar #2
07. februar 2014 af Johanbysted (Slettet)

Så ½*5'g=17,5
Altså 17,5/5*0,5=G? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler korrekt, benyt parenteser:

g = 2·T/h = 2·17,5 / 5 = ...

Når man har valgt at kalde grundlinien for g, skal man ikke kalde den G.


Svar #4
07. februar 2014 af Johanbysted (Slettet)

Tak for det! :)


Skriv et svar til: Matematik, Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.