Matematik

Differentielregning

08. februar 2014 af Amuni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har lige brug for hjælp til nogle opgaver. Er der en venlig sjæl, som gider at hjælpe?

Se i det vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: .-.-.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon

C er skæringen mellem l og m:
                                                     beregn skæringspunktet.


Svar #2
08. februar 2014 af Amuni (Slettet)

Det gør jeg ved at sætte dem lig med hinanden right?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Jo du sætter f(x)=g(x) og løsningen vil være det tal som honorerer begge ligninger, altså skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2014 af mathon

a)

                                 .-.-.JPG

        Da skæringspunktet skal opfylde
                                      såvel
                                                    6x-2y-3 = 0
                                     som
                                                    y = -(1/2)x+2
        har du
                                                    6x-2·(-(1/2)x+2 )-3 = 0
        hvoraf
                                                    x = 1     som indsat i    y = -(1/2)x+2
        giver
                                                    y = 1,5
        dvs
                                                    C = (1;1,5)
                  
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2014 af mathon

b)
      cirklens ligning
      er derfor
                                                   (x - 1)2 + (y - 1,5)2 = r2      gennem (0,2)
      hvoraf
                                                   (0 - 1)2 + (2 - 1,5)2 = r2

                                                   5/4 = 1,25 = r2
     så du har
                                                   (x - 1)2 + (y - 1,5)2 = 1,25
     og
                                                    x2 - 2x + 1 + y2 - 3y + 2,25 -1,25 = 0

                                                    x2 + y2 - 2x - 3y + 2 = 0




                        


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.