Matematik

Polær koordinater og kompleks talplan

08. februar 2014 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Kan man tegne et kompleksttal opgivet ved dets polære koordinater i den komplekse talplan.

ex. 

tallet med modulus IzI = 2 og arg(z) = pi / 3 

Jeg kan sagtens omskrive det på rektangulær form ved z = r * cos(α)+r*sin(α) * i 

og så aflæse koordinaterne  a og b - Men behøver man omforme først, før man kan afsætte ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af peter lind

Det behøver man ikke; men for at afsætte det ud fra de polære koordinater skal man kunne tegne den givne vinkel. Dette er ikke helt så nemt som at bruge de rekangulære koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tegn en cirkel med centrum i (0;0) og med radius |z|. Indtegn en vinkel med toppunkt i (0;0), hvis ene ben er den positive x-akse, så at vinklens størrelse er arg(z), her arg(z) = π/3 = 60º, regnet i retning mod uret. Vinklens andet ben skærer da cirklen i det til det komplekse tal z svarende punkt.


Skriv et svar til: Polær koordinater og kompleks talplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.