Matematik

målstoksforhold - HJÆLP! HASTER

08. februar 2014 af Atefeh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har lige vedhæftet en fil , som jeg skal have hjælp til.

Det haster virkelig - s¨å jeg håber i vil hjælpe og vejlede mig.

Vedhæftet fil: 7.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon

målestoksforhold:
                                   1 : 500
              betyder         1 cm ≡ 500 cm = 5 m
                                   1 cm ≡ 5 m

.

målestoksforhold:
                                   1 : 200
              betyder         1 cm ≡ 200 cm = 2 m
                                   1 cm ≡ 2 m
                                   


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2014 af walfai (Slettet)

a: 1 cm på billedet er lig med 500 cm i virkeligheden. Dvs du skal bare måle længden og bredde med en lineal.

b: Arealet findes ved at gange længden med bredden. og dette angives i cm^2

c: Arealet af det nederste hus findes ved at finde længden og bredden af huset og derefter gange længden og bredden sammen. Dette angives igen i cm^2

d: Som før skal du finde længde og bredden af firkanten, men der er et ekstra styk som du også skal regne ud. Dette gøres ved at bruge formel for beregning af arealet i en trekant og den lyder således: A= 1/2*h*g og lægge de to arealer sammen. og dette angives igen i cm^2

e: Du kan opdele huset i to firkanter, og derefter beregne arealet og lægge dem sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2014 af mathon

Ved at skifte målestoksforhold fra 1 : 500
til 1 : 200
skal alle cm-mål på tegningen ganges med 2,5.


Skriv et svar til: målstoksforhold - HJÆLP! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.