Matematik

Hjælp til sandsynlighedsregning

08. februar 2014 af bot258 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har et opgave som skal løses men jeg forstår den ikke hjælp!

Du kaster med en rød og en blå terning hvad er sansynligheden for at

A. summen af øjenene er 5?

B. begge terninger viser mere end 4 øjne?

C. mindst én af terningerne viser antal lige øjne?

D. summen af øjnene er mindst 8?

E. den ene terning viser 2 øjne mere end den anden?

F. den råde terning viser flrer øjne end blå?

jeg har facit men jeg fåstår det stedig ikke.

a. 4/36=1/9

b. 4/66=1/9

c. 27/36=3/4

d. 15/36=5/12

e. 8/36=2/9

f. 15/36=5/12

Tak på forehånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af peter lind

Du skal i de enkelte tilfælde finde frem til hvor på hvor mange måder du kan kan få det udfald, der spørges om og dividere dette med mulige udfald. Hvis du ikke kan resonere dig frem til det kan du simpelthen lave en liste med mulige udfald og så tælle efter. Listen kunne være rød 1 blå 1. rød 1 blå 2, rød 1 blå 2 .... rød 2, blå 1 rød 2 blå 2 ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

b) Du har fejlagtigt skrevet 4/66 - men du mener 4/36

;-)


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.