Matematik

Gradientvektor.

08. februar 2014 af AskTheAfghan - Niveau: Universitet/Videregående

Regn ut gradientvektoren til skalarfeltet β(x, y, z) = β(r) hvor β er en funksjon av r = (x2 + y2 + z2)1/2.

Hvis vi f.eks. starter med at bestemme ∂β/∂x ved hjælp af kædereglen, er jeg i tvivl om notationen i sammenhæng med linket.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

∂β/∂x = (dβ/dr)·dr/dx = 2x·(dβ/dr)

hvis r er defineret som summen af kvadraterne.


Svar #2
08. februar 2014 af AskTheAfghan

#1

Ok, tak. Det var så den notation (fremgangsmåde), jeg havde brug for. Jeg ville direkte skrive ∂β/∂x = β'(r)[d(x2 + y2 + z2)1/2/dx]. Bemærk, at jeg har redigeret værdien af r i #0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er  dr/dx = x/r .


Skriv et svar til: Gradientvektor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.