Matematik

lininger

10. februar 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

opgaven lyder:

Du skal bestemme grundmængde og x i ligningerne:

a) 8x-6 = 5√13x+9

b) 7x-4 = 3√12-7x+5x2

c)√2x-5 =√5x+1-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af SuneChr

Løs ligningerne under forudsætningen, at dét, der står under kvadratrodstegnet skal være ikke-negativt.
Det havde været rart med nogle relevante parenteser omkring dét, som står under rodtegn.


Svar #2
10. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

Kan du lige vise hvordan, du vil løse føste opgave :) ?For jeg kan ikke lige huske, hvordan man gør. Det længe siden vi har haft noget om ligninger, og den opgave sprang jeg over, derfor vil jeg prøve at lave den, da min lærer vil have vi skal lave alle opgaver... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af SuneChr

Genlæs # 1
Benyt
For  a ≥ 0  og  b ≥ 0  gælder:
a  =  √b     ⇔     a2  =  b


Svar #4
10. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

Tror jeg fortår det lidt bedre nu. Vil lige prøve at se om jeg kan løse den. Tusind tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke klart, præcist hvor meget kvadratrødderne rækker over. Benyt parenteser til at gøre dette mere præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2014 af SuneChr

# 0  a)
Løs

(hvis kvadratroden er rigtig fortolket).


Svar #7
10. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

Okay prøver lige at sætte parenteser omkring det.

8x - 6 = 5v(13x + 9)

Er det mere forståelig? :)

Svar #8
10. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

Det der ligner et v er kvadratrod

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7. Så følg svaret i #6.

Svar #10
10. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at give det rigtig resultat kan du måske hjælpe med at udregne hele a'eren så tror jeg måske jeg selv kan løse de andre to..

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Vis dine egne mellemregninger. Du skal løse 2.-gradsligningen

(8x - 6)2 = 25·(13x + 9)

med den ekstra betingelse x ≥ 3/4 .


Skriv et svar til: lininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.