Matematik

Optimering

10. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg sidder med vedhæftede opgave, men jf. facitlisten siger den, at det skal give x=120 og y=240. Jeg får x og y til 120. Jeg har brugt følgende fremgangsmodtode:

O=2*(x+y) => 480=2*(x+y). Jeg isolerer x, hvorved der fåes: x=240-y

Arealet må være A=x*y. A=(240-y)*y. Dette differentieres og sættes ligmed nul. Jeg får da at y er ligmed 120. Jeg indsætte y i udtrykket for omkredsen og beregner x til også at være 120.

Er der noget galt med min metode eller er der fejl i facitlisten?

Vedhæftet fil: O332.png

Svar #1
10. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Ved nærmere eftertanke er der vel ikke hegn oppe i toppen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2014 af hesch (Slettet)

Nej, hverken iflg. tegning eller opgaveforklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af mathon

                                  Om = 2x+y = 480   ⇔   y = (480-2x)

                                  A = x · y = x · (480-2x)

                                  A(x) = -2x2 + 480x 

                                  A'(x) = -4x + 480 = -4(x-120)

ekstremum kræver
                                  A'(x) = -4(x-120) = 0 …
 


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.