Matematik

HASTER

10. februar 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

er der nogen der vil fortælle mig hvad jeg skal i denne opgave? jeg ved det virkeligt ikke hvad jeg skal med denne opgave:

opgaven lyder således:

Angiv samlige løsninger til følgende ligninger:

a) cos(x)=0,378

b)3,46+sin(x)=4,21

c) 5 cos(x)-3,2=1,4

d(os(x))^2+2,65=2,90


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon


                           cosinus og sinus er jo periodiske funktioner.


Svar #2
10. februar 2014 af okk (Slettet)

jeg forstår det ikke særlig meget. ka du uddyb det lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af mathon

            cos(xo) = cos(2π-xo) = 0,378        for x ∈ [0;2π[

der er således to løsninger i det principale interval

            xo = cos-1(0,378) = 1,18316       og   2π - xo = 5,10002

løsningerne til cos(x) = 0,378
     er derfor
                        x = 1,18316 + p·2π     p ∈ Z

                        x = 5,10002 + p·2π     p ∈ Z


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.