Kemi

Ligevægtsloven

11. februar 2014 af simonerosenkilde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe  med denne opgave. ? 

ang. ligevægtsloven er jeg fuldkommen på bar bund. 

Opgave 2A-2 Ligevægtsloven og ligevægtskonstanter

Vi har følgende fire afstemte reaktioner:

a:       CH4(g)   +  2O2(g)  ?  CO2(g)  + 2H2O(g)  

b:       2SO2(g)   +  O2(g)    ?   2SO3(g) 

c:       PCl5(g)     ?   PCl3(g)   +  Cl2(g) 

d:      2SO3(g)  ? 2 SO2(g)  +  O2(g)

Opskriv ligevægtsloven for reaktion a).


Svar #1
11. februar 2014 af simonerosenkilde (Slettet)

der hvor der er spøgsmålstegn skal der være en pil som går hver sin vej, men det tegn kunne Studieportalen ikke finde ud af :) 

HJÆÆLP med svar. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2014 af mathon


                             CH4 (g)   +   2 O2 (g)   <--->   CO2 (g)    +   2 H2O (g)  

ligevægtsbrøk:
                                         p(CO2) · p(H2O)2
                                        ------------------------ = Kp              
                                          p(CH4) · p(O2)2
                                        
                                


Svar #3
11. februar 2014 af simonerosenkilde (Slettet)

Tusind tak :) ! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2014 af mathon

                            2 SO2 (g)   +  O2 (g)    <--->   2 SO3 (g)   

ligevægtsbrøk:


                                                 p(SO3)2
                                        ---------------------- = Kp              
                                          p(SO2)2· p(O2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2014 af mathon

                         PCl5 (g)   <--->   PCl3 (g)   +   Cl2 (g)  

ligevægtsbrøk:


                                         p(PCl3) · p(Cl2)
                                        ---------------------- = Kp              
                                                 p(PCl5)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2014 af mathon

                        2 SO3 (g)   <--->   2 SO2 (g)   +   O2 (g)  

ligevægtsbrøk:


                                         p(SO2)2 · p(O2)
                                        ---------------------- = Kp              
                                                p(SO3)2


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2014 af mathon

foranlediget af spørgsmålet i denstående link's #5
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1443347#1443410

                         Ligevægtskonstaten er Kp


Skriv et svar til: Ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.