Matematik

Funktionsforskrifter

11. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner jeg denne opgave ud ? Se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af mathon

                                       f(x) = 2x + 1

                                       g(x) = 3x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Du kan se dig ud af det fordi det er meget simple tabeller og dermed funktioner.

Men det beregnes sådan:

g(x) = ax+b

a= (2-(-1) / (1-0) = 3

b= Skæringspunkt i y-aksen eller begyndelsesværdien = -4

y=ax+b --> y= 3x -4


Svar #3
11. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Til svar 1# hvor for du 2x+1 fra ? 

Kunne godt lige bruge en forklaring på hvilke tal jeg skal bruge og ikke bare resultatet :S


Svar #4
11. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Altså hvor har du 2 fra og 1 fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Af tabellen i opgaven ser man, for f(x), at når x forøges med 1, forøges f(x) med 2. Hældningskoefficienten a er derfor lig med 2. Den anden konstant b er funktionsværdien, når x = 1, dvs b = 1. Derfor er forskriften

      f(x) = 2x + 1 .


Svar #6
11. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok :) tusind tak... men hvordan regner jeg så opgave 4 ud :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lav "sildeben" for hver af de to funktioner og indtegn punkterne i et koordinatsystem.


Svar #8
11. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

aarrrh nu fandt jeg tricket :D hehehe 


Skriv et svar til: Funktionsforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.