Kemi

Opløslighed i kompleksreaktion

11. februar 2014 af chemie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har vedhæftet opgaven som jeg har prøvet at løse ved:

Ag+ + 2NH3 → [Ag(NH3)2]+ + Cl-

start:     0,50 M           0 M               0 M

slut:    0,50 M - x         x                    x

K = L · β2 = 0,0024 M

K = x2/(0,50M-2x)2 ⇔ x = 0,022 M

nAgCl = 0,022 M · 0,5 L = 0,011 mol

mAgCl = 143 g/mol · 0,011 mol = 1,6 g

Men vi ifølge facit skal det give: 0,32 g ?? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2014 af 012343210

Forslag til løsning er vedlagt. Jeg har kun skrevet fremgangsmåden op. Du må selv løse ligningerne og det sidste stykke med at regne om til en masse må du også selv klare;) (brug da n_cl)

Vedhæftet fil:AgCl.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af Crushhymn (Slettet)

012343210's svar ser ud til at være rigtigt.

Jeg ville dog spørge dig i din originale udregning, hvorfor du ganger med 0.5L når du trodsalt kun har 0.1L, ved at ændre dette parameter får jeg 0,33 g til slut.

//C


Svar #3
12. februar 2014 af chemie (Slettet)

ja hovsa :) tak for hjælpen begge to!


Skriv et svar til: Opløslighed i kompleksreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.