Matematik

At finde en trekants side mål

11. februar 2014 af chatty (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skitsér en trekant, hvor den korteste side er x cm lang. Den anden side er dobbelt så stor, og den tredje side er 7 cm længere end den korteste. Omkredsen er 27 cm. 

Hvordan opstiller man sådan en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk længderne af den anden og den tredje side ved x. Omkredsen er summen af de tre siders længder.


Svar #2
11. februar 2014 af chatty (Slettet)

kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

O=27

27=x+2x+(x+7)

20=x+2x+x

20=4x

x=20/4

x=5

Og omkredsen er lig 5+(2·5)+(5+7)=5+10+12=27


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et eksempel??

Den korte sides længde er x
Den anden side er dobbelt så lang. Dens længde er så 2x .
Den trejde sides længde er den korte side plus 7, dvs .....
Læg de tre siders længder sammen og sæt summen lig med 27 . Løs den fremkomne ligning.


Svar #5
11. februar 2014 af chatty (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: At finde en trekants side mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.