Matematik

at gøre rede:

11. februar 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal gør rede for  funktionen f(x)=c har netop en løsning: da f(x)=sin(x)+x
Jeg kan se, at grafen er altid voksende, men hvordan kan man bestemme monotoniforhold for at vise, at f(x)=c
har netop en løsning?
Maple give ingen løsning:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f '(x) og vis, at f '(x) > 0 for alle x. Dette viser at funktionen f(x) er strengt monotont voksende.

Ligningen f(x) = c har derfor højst een løsning.

Da sin(x) er begrænset, og da funktionen x går fra -∞ til ∞ , er værdimængden for f(x) hele R, og ligningen
f(x) = c har derfor netop een løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af peter lind

Det skal være f'(x )≥ 0 i dette tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: at gøre rede:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.