Matematik
Hjælp t 3.gradligninger
21. november 2005 af
LaiDyG (Slettet)
Hvordan løser man en ligning som denne..:
2x^3+2x^2-12x=0...?? andet end at sætte x udenfor parantes.. er ik så god t det.. hvis der var en der kunne hjælpe mig..??
2x^3+2x^2-12x=0...?? andet end at sætte x udenfor parantes.. er ik så god t det.. hvis der var en der kunne hjælpe mig..??
Svar #1
21. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)
Som du selv er inde på, sættes x udenfor parentes:
2x^3+2x^2-12x=0 <=> x(2x^2+2x-12)=0 nu benyttes nulreglen:
x(2x^2+2x-12)=0 <=> x=0 v 2x^2+2x-12=0 <=> x=0 v x=2 v x=-3.
2x^3+2x^2-12x=0 <=> x(2x^2+2x-12)=0 nu benyttes nulreglen:
x(2x^2+2x-12)=0 <=> x=0 v 2x^2+2x-12=0 <=> x=0 v x=2 v x=-3.
Svar #2
21. november 2005 af Deschain (Slettet)
ja det er rigtigt det du vil gøre... sæt x udenfor parantes og brug så nulreglen
Svar #3
21. november 2005 af LaiDyG (Slettet)
tak for hjælpen begge to..:D jeg troede altid det kun var det første led's x man sætte uden for parantes
Skriv et svar til: Hjælp t 3.gradligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
