Matematik

Procent stigning..

12. februar 2014 af F1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, opgaven lyder således ...

Værdien af et maleri vokser med 3% om året. 
Hvor mange procent vokser værdien af maleriet i løbet af 10 år? og i løbet af 20 år?

 

Jeg fandt så ud af at man udregner opgaven således:
1,03^10 = 34 %
1,03^20 = 80,6 %

Men når jeg regner den første ud på lommeregneren så siger den: 1,3439.. og i den anden siger den 1,80611... Så hvordan kan det være at resultatet bliver 34 % og 80,6 % ? :)


Svar #1
12. februar 2014 af F1996 (Slettet)

Hjælp behøves ikke alligevel.. Har fundet ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af mathon

                                                  Vn = V0·(1 + r)n

                                                  (1 + r)n = (Vn/V0)

  relative værdistigning      
                                        Vn-V0
                                       --------- = (Vn/V0) - 1 = ((1 + r)n - 1)
                                          V0

  relative værdistigning
  i procent
                                       Vn-V0
                                       --------- · 100% = ((1 + r)n - 1) · 100%
                                          V0

.

Din indtastning
er
                                 (1 + r)n
procenten
er
                                 ((1 + r)n - 1) · 100%


                          

                   


Skriv et svar til: Procent stigning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.