Matematik

Sinus funktioner

12. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg, vedrørende opgave 7 som jeg har oplagt, så vil jeg gerne spørge om spørgsmålet 'Ud fra ovenstående graf med forskriften f(t)= sin(wt-π/3), w skal nu bestemmes  og derefte.......'. Her vil jeg gerne vide hvordan jeg finder w, jeg ved godt hvad svaret er og det er w=0,5 men hvordan faen skal jeg finde ud af det :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at afstanden Δt mellem to nabotoppe eller to nabodale definerer svingningens periode, så

w·Δt = 2π


Svar #2
12. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, så 2pi/delta(1) = w???????? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis dit "delta(1)" svarer til Δt i #1.


Svar #4
12. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvis du kan se delta t på grafen, så fortæl mig det lige, fordi det kan jeg ihvertfald ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Grafen under 7) på side 2 benytter x som uafhængig variabel, men i den tilhørende tekst benyttes t som variabel, hvilket gør det lettere forvirrende. Den viste graf har en periode i x, der er meget tæt på 4π. Dvs

ω·Δx = ω·4π = 2π .


Skriv et svar til: Sinus funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.