Matematik

skæringen mellem to funktioner

13. februar 2014 af juli834b (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problemer, opgaven skal snart være færdig men ingen stress :) så vidre til problemet:

opgaven lyder, bestem koordinaterne til punkt A (punkt A er skæringen mellem de to funktioner)

funktionern lyder hhv:

f(x)=2sin(x)+1

g(x)=1/2 x

jeg har sat de to funktioner lig hinanden for at finde x-koordinatet:


2*sin(x)+1 = (1/2)*x; svaret jeg fik var: x = 2.002439912

så vil jeg sætte dette ind på x plads i de to funktioner men får forskellige svar til hvad y-koordinatet kan være:

f(x) = 2*sin(2.002439912)+1;
                       f(x) = 2.816558719

g(x) = 1/2*2.002439912;
                       g(x) = 1.001219956

Hvad er fejlen her for jeg burde jo få samme svar til hvad y-koordinatet bør være?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må så have løst den forkert. Der er en løsning omkring x = -0,76228, og en anden løsning omkring x = 2,911 .


Skriv et svar til: skæringen mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.