Matematik

Potensfunktion, hjælp!!!!

13. februar 2014 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Kan nogle hjaelpe mig med et regnestykke der lyder saaledes:

Grafen for en potensfunktion går gennem punkterne (18, 215). 

 y-værdierne vokser med 3,5% når x-værdierne vokser med 16,4%. 

 a) Bestem regneforskriften  ?????

Jeg tænkte at finde b, men jeg ved ikke hvad a er. 

hjælp... :-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af mathon

Grafen for en potensfunktion går gennem punktet (18, 215). 

 y-værdierne vokser med 3,5% når x-værdierne vokser med 16,4%. 

 a) Bestem regneforskriften.

    
           For en potensfunktion
           gælder
                                          Fy = Fxa

                                          1+ry = (1+rx)a

                                          1,035 = 1,164a                           hvoraf a kan beregnes ved logaritmering

                                          log(1,035) = log(1,164)·a

                                          a = log(1,035) / log(1,164) = 0,22653
        hvoraf
                              y = b·x0,22653           gennem (18,215)

                              215 = b·180,22653 = b·1,92467

                              b = 215 / 1,92467 = 111,707

        hvorfor  
                              y = 111,707·x0,22653
                         

                                                 

                                           


Skriv et svar til: Potensfunktion, hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.