Matematik

Ligning

14. februar 2014 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har en ligning og dette er heller ikke min stærke side. Så håber jeg kan få et los i r*ven, så jeg kan få genopfrisket det.

1,5x + 4,5 = 2,5x

Hvordan får jeg lige et resultat ud af den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du løser den på følgende måde

1,5x+4,5=2,5x <=> 4,5=2,5x-1,5x <=> 4,5=x.

Altså er løsningen x=4,5.


Svar #2
14. februar 2014 af Nødden82 (Slettet)

wow...føler mig sååååå dum ligenu.... :-D Det er et halvt liv siden jeg har haft matematik, så er glad for der er nogle tålmodige folk herinde, der gider hjælpe en nød som mig..hehe

Tak drunkmunky.. :-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.