Matematik
Korrektion til kurveintegralet
Er jeg på rette spor? (Markeret med blå tekst er mit eget svar)

Svar #1
14. februar 2014 af peter lind
Du skal finde en parameterfremstilling for kurven. Her er valget r(x) = (x,x3 ). hvor x så bliver parameteren. Heraf får du r'(x) = (1, 3x2).
v·r'(x) = (x*y, x2)·(1, 3x2) = x*y+3x4 = x4+3x4. Det er så denne funktion dy skal integrere
Svar #2
14. februar 2014 af AskTheAfghan
#1
Det vil sige, at hvis r(t) = (x, x3), så er dr/dx = (1, 3x2) og dermed
v•(dr/dx) = xy + 3x4 = x4 + 3x4 eller
v•dr = x4 dx + 3x4 dx.
Vi får så kurveintegralet
∫ v•dr = -1∫2 x4 dx + -1∫2 3x4 dx = ... Er det korrekt forstået?
Svar #4
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvis du vælger at bruge t som parameter, skal du gøre det konsekvent:
r(t) = (t,t3) , dr/dt = (1,3t2)
Svar #5
15. februar 2014 af AskTheAfghan
#4
Du har ret. Havde ikke lagt mære til det.
r(t) = (x(t), y(t)) = (t, t3) og r'(t) dt = (x'(t) dt, y'(t) dt) dvs. dr = (dt, 3t2 dt)
∫ v•dr = ∫ (xy, x3)•(dt, 3t2 dt) = ∫ x4 dt + ∫ 3t2x3 dt ? (det ser ikke godt ud).
Er det muligt jeg kan se på din fremgangsmåde?
Svar #6
15. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#5
Kurveintegralet er
J = t1∫t2 v(t)•(dr/dt) dt = -1∫2 [x4,x2]•[1,3x2] dx = 1∫2 (x4 + 3x4) dx = 1∫2 4x4 dx = [(4/5)·x5]2-1
= (4/5)·(25 -(-1)5) = (4/5)·33 = 132/5
Svar #7
15. februar 2014 af AskTheAfghan
#6
Jeg forstår ikke, hvorfor (dr/dt) dt = [1,3x2] dx. Resten forstår jeg (selvom der er små tastefejl til grænser) og det giver den samme besvarelse i #2. Vi ved, at dr = (dx, dy) = (x'(t), y'(t)) dt, og så er vores tilfælde x '(t) = 1 og y '(t) = 3t2. Hvordan hænger det så sammen til din fremgangsmåde? Er det tale om substitutionsmetoden, hvor man lader t = x, eller?
Svar #8
15. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#7
Man benytter x som parameteren t. Ja, det er korrekt, at minustegnet i den nedre grænse blev "barberet" væk, så -1 blev til 1 ved en tastefejl, hvilket jeg beklager.
Skriv et svar til: Korrektion til kurveintegralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
