Kemi

Hjælp

15. februar 2014 af minahassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har følgende fire afstemte reaktioner:

a:       CH4(g)   +  2O2(g)  ?  CO2(g)  + 2H2O(g) 

b:       2SO2(g)   +  O2(g)    ?   2SO3(g)

c:       PCl5(g)     ?   PCl3(g)   +  Cl2(g)

d:      2SO3(g)  ? 2 SO2(g)  +  O2(g)

Opskriv ligevægtsloven for reaktion a).

Angiv enheden for ligevægtskonstanten for reaktionerne a), b) og d).
 

Hvilken sammenhæng er der mellem ligevægtskonstanten for reaktionen b) og d).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af ChemistryIsKey

Ligevægtslov for a):

     Y = (p(CO2) * p(H2O)2) / (p(CH4) * p(O2)2)

Enheder:

a)          (bar * bar2) / (bar * bar2) = Ingen enhed
b)          bar2 / (bar * bar2) = bar-1
d)          (bar2 * bar) / bar2 = bar

Sammenhæng:

b og d er egentlig samme reaktion bare modsat veje af hinanden. Derved vil deres ligevægtskonstanter være de reciprokke af hinanden tror jeg?

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.