Matematik

Udtryk det komplekse tal (e^(1+5+i*2π))/(1-3i)

15. februar 2014 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle :D

Jeg skal beregne det komplekse tal e^(1+5+i•2π) / (1-3i) i hånden på rektangulær form og polær form.

Jeg starter med at beregne nævneren (1-3i)

               Modulus | 1-3i | = √(1^2+(-3)^2) = √(1+9) = √(10) 

               Argument arg(1-3i) = arctan((-3)/1) = arctan(-3) <----- kan det regnes i hånden?

               er nævneren så √(10)+arctan(-3)?

nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af peter lind

Står der e(1+5+ 2πi)/(1-3i) eller e1+5+ 2πi/(1-3i)  ? skal der ganges med i på 1 eller 5 ?

Under alle omstændigheder skal du ikke pille den enkelte del ud og regne på det. Du skal samle det hele på rektangulær eller polær form inden du begynder at overveje at slå op i trigonometriske tabeller


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2014 af SuneChr

# 0
Forlæng potenseksponenten med nævnerens konjugerede.
Skriv tælleren ordentlig op på formen   a + ib


Svar #3
15. februar 2014 af joeeey (Slettet)

#1 der står e1+5+ 2πi/(1-3i)  


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2014 af peter lind

Du kan evt. blot kalde aktuelle vinkler θ eller lignende.

Matematikundervisningen består ikke blot i at lære matematik; men også at bruge værktøjer til matematik som for eks. maple eller lignende CAS værktøjer. Der findes elever, der når de får en opgave selv simple opgaver , bare tænker på hvordan de kan få den ind i et CAS værktøj. Dette er altså ikke matematik men brug af værktøjet. Det er derfor at der i nogle opgaver kræves at man ikke benytter sådanne hjælpemidler. Det at slå en tabelværdi op kommer ikke ind under den kategori, så jeg tror godt at du kan slå de funktioner op. Hvad du ikke må, er blot at taste de de givne tal ind i et CAS værktøj og så få denne til at levere resultatet


Skriv et svar til: Udtryk det komplekse tal (e^(1+5+i*2π))/(1-3i)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.