Matematik

Bestemmelse af x i trekant

15. februar 2014 af trin4278 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I trekant ABC er er følgende givet:
a = 3x/4 
b = x/3
c = x

Arealet af trekanten er 13 

Hvordan bestemmer jeg x? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af PeterValberg

Du kunne eventuelt forsøge med Heron's formel.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. februar 2014 af trin4278 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se, hvordan jeg kan anvende denne formel til at finde x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2014 af SuneChr

A={\sqrt  {s(s-a)(s-b)(s-c)}}
s={\frac  {a+b+c}{2}}
Hvad ser du her, som ikke kan finde x ?
Du skal have en fællesnævner  24 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2014 af mathon

                           T = (1/4) • √(a2 - (b-c)2) • √((b+c)2 - a2)

                           13 = (1/4) • √((9/16)x2 - (4/9)x2) • √((16/9)x2 - (9/16)x2)                          x > 0

                           13 = (1/4) • √((81/144)x2 - (64/144)x2) • √((256/144)x2 - (81/144)x2)

                           13 = (1/4) • √((17/144)x2) • √((175/144)x2)

                           13 = (1/4) • (√(17)/12)x • (5·√(7)/12)x

                           13 = (5√(119)/576)x2

                            x2 = 7488/(5√(119)) = 137,285

                            x = 11,7169

                           

        a = 3x/4  = (3/4) • 11,7169   =   8,79
        b = x/3 = (1/3) • 11,7169      =   3,91
        c = x                                     = 11,72


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

Herons formel: A = √(s(s-a)(s-b)(s-c)), hvor s = 1/2 * ( a+b+c)

--------------------

s = 1/2 * (3x/4 + x/3 + x) = 1/2 * (9x + 4x + 12x) / 12 = 25x/24

(s-a) = 25x/24 - 3x/4 = 7x/24

(s-b) = 25x/24 - x/3 = ?

(s-c) = 25x/24 - x = ?

A = 13

Nu kender du alle størrelserne og kan indsætte dem i Herons formel

- Men nu er der jo en, der har lavet dit hjemmearbejde for dig (ovenfor) - så behøver du jo bare at skrive af.

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2014 af LeonhardEuler

Ups. Der var allerede svaret på indlægget.

Skriv et svar til: Bestemmelse af x i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.