Kemi

PH

16. februar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej.

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

20,00 mL 0,1000 M HCl titreres med 0,100 M NaOH.

a) Beregn PH efter tilsætning af 19,98 mL af NaOH-opløsning

Jeg forstår ikke hvilken formel jeg skal brug. Skal jeg først beregne stofmængden for både HCl og NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af mathon

  
     20,00 mL 0,1000 M HCl
     indeholder:
                             n(HCl) = (0,020 L) · (0,1 mol/L) = 0,0020 mol
    

     19,98 mL 0,1000 M HCl
     indeholder:
                             n(HCl) = (0,01998 L) · (0,1 mol/L) = 0,001998 mol

     overskud:
                             n(H3O+) = (0,0020 mol) - (0,001998 mol) = 2,00·10-6 mol
                             som befinder sig i fællesvoluminet 0,03998 L

                            [H3O+] = (2,00·10-6 mol) / (0,03998 L) = 5,003·10-5 M

                                    pH = -log(5,003·10-5) = 4,3
                  
 


Svar #2
16. februar 2014 af hansen1921 (Slettet)

# 1 

hvordan får du 0,03998 L 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2014 af mathon

#2           
                            (20,00 mL) + (19,98 mL) = 39,98 mL = 0,03998 L


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.