Matematik

Sandsynlighedsregning

17. februar 2014 af LolLars (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi betragter forældrepar med n børn, hvor n er større end 1. Det antages, at udfaldet af enhver fødsel er uafhængigt af udfaldene ved foregående fødsler, og at sandsynligheden for en drenge-fødsel er lig med sandsynligheden for en pigefødsel.

a) Bestem udtrykt ved n, sandsynligheden for hændelsen A: et forældrepar har børn af begge køn.

b) Bestem udtrykt ved n, sandsynligheden for hændelsen B: et forældrepar har højst én dreng.

c) Bestem udtrykt ved n, sandsynligheden for hændelsen C, hvor C = A ∩ B.

d) Bestem de tal n, for hvilke hændelserne A og B er uafhængige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af peter lind

Brug at det er en binomialfordeling med p=½


Svar #2
18. februar 2014 af LolLars (Slettet)

Det har jeg faktisk fået at vide :)
VEd bare stadig ikke hvordan i alverden jeg skal gøre det, en uddybning måske?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af peter lind

a) n= 0, n=1 sandsynligheden er 0 . ellers 1-P(X=0)-P(x=n)


Svar #4
18. februar 2014 af LolLars (Slettet)

Men der står n skal være større end 1 og man skal bestemme udtrykt ved n, det forstår jeg ikke lige helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af peter lind

Det betyder at  du skal aflevere det som en funktion af n. Hvis du beregner sandsynligheden for at alle er drenge vil du få (½)n


Svar #6
19. februar 2014 af LolLars (Slettet)

TAk fordi du vil hjælpe så meget, men er altså stadig ikke helt med :(
Kan du opskrive en formel eller noget jeg konkret kan gå ud fra?
Undskyld jeg er besværlig, men har lidt svært ved sandsynlighederegning :/


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.