Matematik

f(x)

17. februar 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau


En potensiel udvikling har forskriften f(x)= 5 · x^1.4

Hvor mange procent vokser f(x) med, når x får en tilvækst på 30%? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af PeterValberg

For potensfunktioner gælder:

1 + ry = (1 + rx)a

se denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af SuneChr

Potentiel udvikling.
f (x)  =  5·x1,4
f (1,30·x)  =  5·(1,3·x)1,4  =  5·1,31,4·x1,4  =  1,31,4·f (x)
Fortsæt nu herfra.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

brug
                     1 + ry = (1 + rx)a

                     1 + ry = (1 + 0,30)1,4           og beregn ry

                   


Svar #4
17. februar 2014 af jihudsif (Slettet)

det bliver.

⇔ 1+r =(1.3)^1.4 
⇔ 1+r =1.443845399
⇔ r =1.443845399−1=0.443845399=
44%
f(x) vokser med 44%


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2014 af PeterValberg

jeps :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
17. februar 2014 af jihudsif (Slettet)

Hvor mange gange vokser f(x), når x får en tilvækst på 500 ?

Hvad med hvis det er hvor mange gange?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2014 af PeterValberg

#6 er du sikker på, at opgave er formuleret således ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
17. februar 2014 af jihudsif (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2014 af PeterValberg

Umiddelbart virker det til, at den givne formulering spørger til
forholdet mellem f(x0) og f(x0+500), men det giver bare ikke meget 
mening, når der er tale om en potensfunktion, for det afhænger af,
hvilken værdi f(x0) har.

Prøv selv at kigge på en (eksempel)graf for en voksende potensfunktion, jo længere
du kommer ud af x-aksen, jo større tilvækst på f(x) vil du få med en fast tilvækst på x

iEK0e.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.