Matematik

Penge ligning

17. februar 2014 af asbj0907 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har lidt problemer med denne opgave.

Adam, Brian og Chris har tilsammen 880 kroner. Brian har halvt så mange kroner som Adam og Chris har 200 kr. mindre end Adam og Brian tilsammen.

a)Opstil en ligning, der illustrerer dette - lad x være de antal kroner som Adam har.

b)Løs ligningen

c)Find nu også ud af hvor meget Brian og Chris hver har.

Jeg har opstilt en ligning, men kan ikke finde ud af at løse den.
(880=1/2x+x+((1/2x+x)-200)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af PeterValberg

A(dam) + B(rian) + C(hris) = 880

Sæt:

A = x
B = A/2 = x/2 
C = (A+B-200) = x + x/2 - 200

Indsæt de tre udtryk i øverste ligning og beregn x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af PeterValberg

Din ligning er korrekt :-)

Hæv parenteserne
Læg 200 til på hver side
Læg de "almindelig" tal sammen på den ene side og x'erne på den anden
Divider begge sider med 3 og du har beløbet, som Adam har (x)
Resten bestemme let herefter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

…eller:

                                              Adam           Brian           Chris           Tilsammen
                     beløb                  2x                 x            3x - 200        6x - 200 = 880


                                                   6x - 200 = 880

                                                   6x = 1080

                                                   x = 180

.

                                              Adam           Brian             Chris         
                     beløb                2·180            180            3·180 - 200      


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Adam, Brian og Chris har tilsammen 880 kroner. Brian har halvt så mange kroner som Adam og Chris har 200 kr. mindre end Adam og Brian tilsammen.

Start altid med at kalde en af dem X.

Jeg kalder Adam X

Adam:X

Brian:1/2x

Chris:X+1/2x-200

x+1/2x+x+1/2x-200=880

3x-200=880

3x=1080

x=360

Adam:360kr

Brian:360kr*0,5=180kr

Chris:360kr+(0,5*360kr)-200=340kr


Skriv et svar til: Penge ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.