Kemi

Bjerrumdiagram

17. februar 2014 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for, hvor stor en procentdel, der findes af de viste strukturer i vandig opløsning ved pH 2,0 og ved pH 7,4. 

Håber nogen kan hjælpe :)

Sender lige et billede af strukturerne i kommentarfeltet. 


Svar #1
17. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

Strukturerne 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af khol (Slettet)

pKs-værdien angiver ved hvilken pH-værdi halvdelen af en given struktur er deprotoniseret (har afgivet H+). I tilfældet Ampicillin har halvdelen af carboxylgrupperne afgivet et proton ved pH = 2,5, hvilket også fremgår af Bjerrumdiagrammet (pH = 2,5 - xs = 0,5 (50 %)). Ved pH over 5 er -COOH gruppen for både Ampicilin og Penicillin fuldstændig deprotoniseret (100 % -COO-).


Svar #3
17. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

#2

pKs-værdien angiver ved hvilken pH-værdi halvdelen af en given struktur er deprotoniseret (har afgivet H+). I tilfældet Ampicillin har halvdelen af carboxylgrupperne afgivet et proton ved pH = 2,5, hvilket også fremgår af Bjerrumdiagrammet (pH = 2,5 - xs = 0,5 (50 %)). Ved pH over 5 er -COOH gruppen for både Ampicilin og Penicillin fuldstændig deprotoniseret (100 % -COO-).

Så det er bare svaret? eller? :) ps. mange tak! det giver god mening!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af khol (Slettet)

Det er ikke det fulde svar, du skal også tage højde for -NH3, men hvis du forstår princippet er det let at aflæse diagrammet ved pH 2 og 7,4.


Svar #5
17. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

#4

Det er ikke det fulde svar, du skal også tage højde for -NH3, men hvis du forstår princippet er det let at aflæse diagrammet ved pH 2 og 7,4.

Hmm.. Jeg forstår ikke helt hvordan man skal se ift. NH3 - kan du evt. hjælpe? :)


Svar #6
17. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

0,38 ved pH =7,2


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2014 af khol (Slettet)

Diagrammet snyder lidt da hvert felt er 0,2 bredt (0,5 ved pH 7,2). Se det vedlagte bjerrumdiagram

Vedhæftet fil:Bjerrumdiagram.pdf

Svar #8
18. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

#7

Diagrammet snyder lidt da hvert felt er 0,2 bredt (0,5 ved pH 7,2). Se det vedlagte bjerrumdiagram

Og A, B, C og D er de forskellige strukturer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2014 af khol (Slettet)

Det er de bogstaver der står under strukturerne du har vedlagt


Svar #10
22. februar 2014 af Ukenddt (Slettet)

Perfekt, Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.