Matematik

Er der her korrekt

18. februar 2014 af cdfra (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal finde f'(2) ud fra funktionen

F(x) = 3x^2+2ln(x)

Jeg får f'(x)=6x + 1/x

f'(2)=6*2 + 1/2 = 12,5

Jeg har virkelig svært ved differentialregning, så jeg ville lige høre om det er korrekt.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

f ' = 6x + 2/x

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt korrekt. Den afledede af 2·ln(x) er 2/x , ikke 1/x .


Svar #3
18. februar 2014 af cdfra (Slettet)

Ah, ja.. Tastefejl.. Men ellers korrekt?

Svar #4
18. februar 2014 af cdfra (Slettet)

Tusinde tak!

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er vel mere end blot en tastefejl, eftersom din udregning af f '(2) er konsistent med det forkerte udtryk, og talværdien for f '(2) er derfor også forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af mathon


                                   \small f '(x)\: =\: 6x+\frac{2}{x}\: \: \: \: \: \: x> 0   

                                    \small f '(2)\: =\: 6*2+\frac{2}{2}


Skriv et svar til: Er der her korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.