Kemi

Krystal udfældning og masseberegning

18. februar 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp til opgave c. Se vedhæftet fil. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af mathon

a) 

                                   0                                             -1              +5         
                                 3 I2 (s)   +   6 KOH (aq)   --->   5 KI (aq)   +   KIO3 (aq)   +   3 H2O (l)

     hvoraf det ses,
     iod dismuteres/disproportioneres.
 


Svar #2
18. februar 2014 af guli92 (Slettet)

Jamen jeg forstår ikke, hvordan jeg kan se til hvilken temp. de krystaller udfældes? 

Jeg er fuldstændig blank til at forstå denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon

b)

                                                 3 I2 (s)   +   6 KOH (aq)   --->   5 KI (aq)   +   KIO3 (aq)   +   3 H2O (l)
ækvivalente mængder i mol:       3                  6                        5                  1
ækvivalente mængder i g:        761,4          336,63                829,99          214,00
tilsat mængde i g:                       50,9           22,5

           forholdsberegning:  
                                          I2 : (50,9 / 761,4) = 0,0669
                                     KOH : (22,5 / 336,63 = 0,0668              hvilket  i praksis er samme faktor

       50,9 g I2 er således ækvivalent med 22,5 g KOH.

       Maksimale produktmængder:
                                                          KI:     (829,99 g) • 0,0668 = 55,44 g

                                                      KIO3:     (214,00 g) • 0,0668 = 14,30 g

.

Der er opløst ca. 14,30 g KIO3 i 100 mL opløsning.

I nærheden af 40°C vil udskillelsen af KIO3 begynde.

Ved 25°C vil der være udskilt ca. ((14,30 g) - (10 g)) = ca. 4,30 g


Svar #4
18. februar 2014 af guli92 (Slettet)

#3

b)

                                                 3 I2 (s)   +   6 KOH (aq)   --->   5 KI (aq)   +   KIO3 (aq)   +   3 H2O (l)
ækvivalente mængder i mol:       3                  6                        5                  1
ækvivalente mængder i g:        761,4          336,63                829,99          214,00
tilsat mængde i g:                       50,9           22,5

           forholdsberegning:  
                                          I2 : (50,9 / 761,4) = 0,0669
                                     KOH : (22,5 / 336,63 = 0,0668              hvilket  i praksis er samme faktor

       50,9 g I2 er således ækvivalent med 22,5 g KOH.

       Maksimale produktmængder:
                                                          KI:     (829,99 g) • 0,0668 = 55,44 g

                                                      KIO3:     (214,00 g) • 0,0668 = 14,30 g

.

Der er opløst ca. 14,30 g KIO3 i 100 mL opløsning.

I nærheden af 40°C vil udskillelsen af KIO3 begynde.

Ved 25°C vil der være udskilt ca. ((14,30 g) - (10 g)) = ca. 4,30 g

hvordan beregner du de ækvivalente mængder i gram ud? kan ikke helt se mig ud af det -.-


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af mathon

#4
            Brug dit periodiske system.


Svar #6
28. maj 2014 af guli92 (Slettet)

Hvordan kan du se, at der udfældes krystaller i nærheden af 40 °C????? Det kan jeg ikke :(


Skriv et svar til: Krystal udfældning og masseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.