Matematik

Bestem den årlige vækstrate

19. februar 2014 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: C-niveau

 I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved , hvor f(x) er antallet af tigre x år efter 2002
a) Bestem f(0), og bestem halveringskonstanten for f(x)
b) Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.
c) Bestem f'(5) , og giv en fortolkning af dette tal.

Det er b'eren og c'eren jeg mangler hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af PeterValberg

Hvad fik du forskriften til ? (det kan nemlig ses deraf)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Eftersom opgaven taler om halveringskonstant, må der være tale om en eksponentiel udvikling

f(x) = b · ax

b) Den årlige vækstrate r bestemmes af

1+r = a .

c) Differentier funktionen og beregn så f '(5).


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af mathon

                                        f(x) = 3600·0,8544x

                                         1+r = 0,8544

                                         

                     

                                                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2014 af mathon

                                       f '(x) = 3600 · ln(0,8544) · 0,8544x


Skriv et svar til: Bestem den årlige vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.