Matematik

Trigonometri HURTIG HJÆLP

19. februar 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har brug for hjælp:

jeg har to trekanter som er ensvinklede og man får oplyst, at AB=5, DE=8, BC=4 og DF=12.

Jeg har fundet frem til at skalafaktoren er 1.6 

hvordan finder jeg frem til hvad siderne AC og EF er???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at forholdet mellem ensliggende sider i de to trekanter er konstant.

AB er ensliggende med DE ,
BC er ensliggende med EF ,
AC er ensliggende med DF .


Svar #2
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

okay mange taakk 


Svar #3
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

hvad hvis jeg skal beregne vinkelen B??


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt en cosinusrelation. Man kender alle tre sider i trekanten, hvis det ellers er i forlængelse af denne opgave.


Svar #5
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

jamen er det c^2=a^2+b^2-2ab cos C eller 

cos B= a^2+c^2-b^2/2ac ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man skal finde vinkel B, når siderne er kendt, skal man benytte den cosinusrelation, der indeholder vinkel B, dvs

b2 = a2 + c2 - 2·a·c·cos(B),

hvoraf

cos(B) = (a2 + c2 - b2) / (2·a·c)

Parenteserne er nødvendige her.


Svar #7
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

Kan en vinkel godt være minus?? fordi får den til -8,191


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej.


Svar #9
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

kan kun få den til minus 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Vis dine mellemregninger. Hvad er det, du beregner?


Svar #11
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

til dit svar #1, skal man så sige 12*1.6 for at finde AC??


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Du skal jo bruge skalafaktoren den anden vej.


Svar #13
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

hvordan??


Svar #14
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

hvad mener du med den anden vej?? #12


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

 Du skal finde en side i den lille trekant ud fra den tilsvarende ensliggende side i den store trekant. Så skal man jo ikke gange med 1,6 , men dividere med 1,6 .


Skriv et svar til: Trigonometri HURTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.