Matematik

Homogenitet

19. februar 2014 af hansmøk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Om C1 funktionerne f : R2 ----> R og g : R2 ---> R oplyses, at f(x,y) = x2 * g(x,y) + y3 samt, at f er homogen og g er ikke nulfunktionen.

Angiv det korrekte svar (A,B,C,D eller E)

A) g(x,y) er homogen af samme grad som f

B) x*f'x(x,y)+y*f'y(x,y) = f(x,y)

C) g(x,y] er enten homogen af grad 1 eller også er dne slet ikke homogen

D) x*g'x(x,y)+y*g'y(x,y)=-g(x,y)

E) g(x,y) er ikke homogen

Hvordan løser jeg de forskellige delopgaver for at se om svaret passer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

At f(x,y) er homogen af grad k (k positiv heltallig) betyder, at der gælder

f(αx,αy) = αk·f(x,y)

for alle (x,y)


Skriv et svar til: Homogenitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.