Matematik

Regneregler

20. februar 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :-)

Nogen der kan fortælle mig hvilken regnelregle der er anvendt ?

Vedhæftet fil: Regneregel.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af SuneChr

I din udregning skal det være
2√x · 3√x  =  6x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af mathon

                                   \small 3*\sqrt{x}+(3x-1)*\frac{1}{2\sqrt{x}}      man ganger en brøk med et tal, ved at gange i tælleren

                                   \small 3*\sqrt{x}+\frac{3x-1}{2\sqrt{x}}                      \small 3\sqrt{x} = \frac{3\sqrt{x}}{1} = \frac{2\sqrt{x}*3\sqrt{x}}{2\sqrt{x}} = \frac{6x}{2\sqrt{x}}

                                   \small \frac{6x+\left (3x-1 \right )}{2\sqrt{x}}                           på fælles brøkstreg

                                   \small \frac{9x-1}{2\sqrt{x}}                                         efter reduktion i tælleren

             


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.