Matematik

Angiv sidelængde og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m2

20. februar 2014 af dkbarrett (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa studieportalen. Jeg har fået en opgave for, hvor følgende spørgsmål indgår:

Angiv sidelængde og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m2.

Det er alt information man får, hvordan løser jeg denne opgave nemmest muligt. Jeg har læst lidt rundt på nogle forums, men har ikke fået et konkret svar.

Jeg håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af PeterValberg

Er du sikker på, at du ikke har flere oplysninger ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. februar 2014 af dkbarrett (Slettet)

Ja, der står ikke andet i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at der mangler en oplysning eller to for at den kan regnes.
Er du sikker på, at det er en ligebenet og ikke en ligesidet trekant, der er tale om 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. februar 2014 af dkbarrett (Slettet)

#3

Umiddelbart skulle jeg mene, at der mangler en oplysning eller to for at den kan regnes.
Er du sikker på, at det er en ligebenet og ikke en ligesidet trekant, der er tale om 

Ja jeg er 100% sikker, jeg har også set at andre folk har problemer med selv samme opgave. Der var også noget med, at der kunne være uendelige muligheder. (Jeg håber virkelig du kan hjælpe, da den skal afleveres imorgen)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af SuneChr

Da du fastholder, det er en ligebenet trekant og ikke ligesidet, har vi generelt
Areal = x2·sin (2Θ)/2
hvor x er et af de lige bens længde og Θ er vinklen de lige ben udgør mod grundlinjen.
x2  ses at være omvendt proportional med  sin (2Θ)  når arealet er fastlagt.
Det er da muligt, at isolere enten x eller Θ i ligningen for arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Meningen er vel den, at man skal finde på nogle tal selv, så at den ligebenede trekant fåt det ønskede areal T = 32000 m2 .

Vælger man en grundlinie på g = 320m, skal højden være h = 2T/g = 32000m2·2/(320m) = 200m.

De to lige store vinkler v ved grundlinien bestemmes så af

tan(v) = h/(g/2) = 2h/g = 400/320 = 5/4

og de to lige store sider i trekanten har længden

s = √(h2 + (g/2)2)


Skriv et svar til: Angiv sidelængde og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32.000 m2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.