Matematik

Aflæs a og b eksponentiel graf

20. februar 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har de to punkter (0,8) og (3,64), jeg skal bestemme tallene a og b.

Jeg har forstået man skal bruge denne formel:

a = 3 - (0kvadratrod af (64 / 8)

Har jeg ikke plottet værdierne korrekt ind, eller hvordan? Originale formel her:

a = x2 - (y1kvadratrod af (y2 / x1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af mathon

                                          

                                              \small \frac{y_2}{y_1} = a^{x_2-x_1}

                                              \small \frac{64}{8} = a^{3-0}

                                               \small 2^{3} = a^3

                                               \small a = 2


Svar #2
20. februar 2014 af nelarsen (Slettet)

Dine billeder bliver ikke indlæst på min skærm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, udtrykket for a er

a = (64/8)1/3

hvilket du kan udregne i hovedet. Konstanten b aflæses direkte af punktet (0;3) .


Skriv et svar til: Aflæs a og b eksponentiel graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.