Kemi

Surhedsgrad.

20. februar 2014 af bezika (Slettet) - Niveau: B-niveau

Rent regnvand er svagt surt. Det skyldes, at der i regnvand findes opløst CO2.  CO2 reagerer med vand og danner carbonsyre, som gør vandet surt.

Reaktionen er: CO2(aq) + H2O(l) Ò H2CO3(aq)

Vis i form af et reaktionsskema at carbonsyre, (kulsyre) gør vandet surt

Noget regnvand blev opsamlet og pH i regnvandet blev målt til 5,6

Beregn de aktuelle koncentrationer af oxoniumioner og hydroxidioner i regnvandet med denne pH-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af mathon

                CO2 (aq)   +   2 H2O (l)   <--->   HCO3- (aq)   +   H3O+ (aq)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2014 af khol (Slettet)

pH = -log[H3O+]

pH + pOH = 14


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2014 af mathon

                               [H3O+] = 10-pH M

Ved 25°C:
                               [OH-] = (10-14 M2) / [H3O+]


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af mathon

     Hvad forstår du ikke, siden du har oprettet endnu en tråd med samme opgave?


Svar #5
20. februar 2014 af bezika (Slettet)

hvordan har du  beregnet de aktuelle koncentrationer af oxoniumioner og hydroxidioner i regnvandet med denne pH-værdi.

Jeg kan ikke forstå det :) Tak for hjælpen


Svar #6
20. februar 2014 af bezika (Slettet)

hvor har du de 25 grader fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af mathon

                                [H3O+] = 10-5,6 M

Ved 25°C:
                                [OH-] = (10-14 M2) / (10-5,6 M) = (10-14 M2) / (105,6 M-1) = 10-14+5,6 M = 10-8,4 M


Skriv et svar til: Surhedsgrad.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.