Matematik

Monotoniforhold

20. februar 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for funktionen f(x)=80-2x sammen med et rektangel i koordinatsystems første kvadrat. Rektanglet har et hjørne i koordinatsystems begyndelsespunkt Q(0,0) , og det modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f.

Bestem det største mulige areal af rektangel

f(x) = 80-2x

f '(x) = -2

Hvad gør jeg så? For det giver det ikke mening at beregne f '(x0), når jeg har ikke har nogen x'er


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil først et udtryk for rektanglet areal. Rektanglet har (formodentlig, da figuren ikke er vist) sidelængderne x og y , så dets areal er

A = x·y = x·f(x) = x·(80 - 2x) .

Find maksimum for funktionen A(x) . Løs ligningen A'(x) = 0 .


Svar #2
20. februar 2014 af lglglgmama (Slettet)

Vil det sige at jeg skal tage udgangspunkt op i A(x) = x*(80-2x), og differentiere herved?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo den funktion, der beskriver arealet af det viste rektangel.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.