Matematik

HJÆÆÆÆLP MIG MED BRØKER

20. februar 2014 af Mettebys (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej folkens.

Jeg vil gerne have hjælp til min udregning med brøker regnestykket lyder:

3/4 - 3/8 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne så de får samme nævner.


Svar #2
20. februar 2014 af Mettebys (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af pederhehe (Slettet)

hej :D

start med at omregne til fælles nævner:

3/4 og 3/8 (det skal være noget som begge går op i)

fx 3/8 er nævneren 8

så skal man lave 3/4 om så nævneren også er 8

altså 3/4 = 6/8 (3x2/4x2) = 6/8

så lyder regnestykket:

6/8 - 3/8 = 3/8

Hilsen en nård i klassen :) så vær gode ved de lidt mærkelige (ikke fordi jeg er det)

jeg er bare sammen med de mærkelige fordi jeg ikke spiller fodbold, og det gør alle andre :((


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af yasminadem (Slettet)

:/


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af pederhehe (Slettet)

:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2014 af PeterValberg

FriViden2.dk har en (meget) glimrende samling af videoer, der omhandler emnet.

se dem her: [ LINK ]

Jeg vil opfordre dig til at få "styr på" brøkregnereglerne, det gør meget meget nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP MIG MED BRØKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.