Kemi

Enthalpi

21. februar 2014 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvor dan starten man denne opgaven:

fordampningsenthalpien for benzen er 394,0 j*g-1 

T=80,10 grader C

Beregn ΔH og ΔU for omdannelse af 5,00 mol flydende benzen til 5,00 mol gas benzen ved konstant tryk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

Benzens kogepunkt ved normaltryk er T = 80°C.

M(C6H6) = sum({6,6}*{12.011,1.008}) = 78,114 g/mol


                 m(C6H6) = (5,00 mol) · (78,114 g/mol) = 390,57 g


        
          

 
  


Svar #2
24. februar 2014 af Flade (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad jeg skal bruge det til? Er der ikke en formel? Jeg har mit facit der er 153,9 kJ


Svar #3
24. februar 2014 af Flade (Slettet)

nå det er bare m(c6h6)*fordampningsenthalpi

så 390,57g*394,9J*g^-1 = 153885 J

=153,9 kJ


Skriv et svar til: Enthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.