Kemi

hjælp ?!

21. februar 2014 af bezika (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare den her figur og fortælle hvilket valgt man skal vælge, og hvorfor.?!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

Det er den korresponderende base, der bestemmer pH.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2014 af Heptan

Den sidste er ihvertfald rigtig. 1'eren er forkert, fordi det er ikke afgørende at det er en stærk base. 2'eren, ... man kan vel godt sige at det er den korresponderende base der bestemmer pH, men kun indirekte ... sidste udsagn er rigtigt, det bliver en svag base, og derfor er pH ikke større end 0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2014 af Heptan

#1 Hvordan? :D Har det noget med pKb at gøre?


Svar #4
21. februar 2014 af bezika (Slettet)

Tak

kan du også hjælpe med den her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2014 af mathon

#1

Det er den korresponderende base, der bestemmer pH , når ækvivalenspunktet er nået.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2014 af mathon

                                            pOH = (1/2)(pKb - log(cb))
ved 25°C:

                                            pH = 14 - pOH
af nogle foretrukket
som
                                            pH = 7 + (1/2)(pKs + log(cb))


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2014 af wonk (Slettet)

Svar #2 er forkert. Den korresponderende base til en svag syre er altid en stærk syre og vice versa. Ellers går det ikke op. Hvis en syre kun i ringe grad afgiver sin hydron (og derfor er en svag syre), skyldes det at molekylet er meget ustabilt uden hydronen. Derfor giver det ikke mening at sige, at den korresponderende base skulle være svag, da det så ville betyde at stabiliteten ville være dårligere ved optagelse af hydronen - vi har jo netop afgjort at en svag syre er mere stabil med hydron!

Jeg kan bedst forklare det rigtige udsagn ved først at omtale blanding af en (uorganisk) stærk syre og en stærk base: Når du blander 1 M HCl saltsyre med 1 M NaOH natriumhydroxid, får du en blanding af 1 M H+, 1M Cl-, 1M OH- og 1M Na+. OH- og H+ reagerer med det samme og danner H2O med pH 7. Cl- og Na+ har ingen syreaktivitet, det har kun H+.

Når du så har en svag syre, f.eks. eddikesyre CH3COOH, så vil der i en opløsning af 1M eddikesyre IKKE være en 1 M koncentrationen af H+ i din opløsning, da eddikesyre ikke dissocierer 100% som en stærk syre. Når du tilsætter stærk base vil den nappe hydronen i syregruppen, så den korresponderende base, acetat CH3COO- vil være tilbage - også ved ækvivalenspunktet. Acetationen har syreaktivitet, fordi den mindsker den samlede H+-koncentration der er i vandet, og pH-værdien stiger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2014 af Heptan

#7

Den korresponderende base til en svag syre er altid en stærk syre og vice versa.

En base er ikke en syre? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2014 af mathon

acetat CH3COO- vil være tilbage - også ved ækvivalenspunktet. Acetationen har syreaktivitet, fordi den  
    mindsker den samlede H+-koncentration der er i vandet, og pH-værdien stiger.
" er vrøvl.

…acetat CH3COO- vil være tilbage - også ved ækvivalenspunktet. Acetationen har baseaktivitet, fordi den  
    mindsker den samlede H+-koncentration, der er i vandet, og pH-værdien stiger."

    helt i overensstemmelse med #1.

     En "svag" syre
                 kan være                          
                                     •  svag                    hvortil korresponderer   svag base
                                     •  meget svag         hvortil korresponderer   middelstærk base
                                     •  yderst svag         hvortil korresponderer   stærk base

   så billedet er noget mere nuanceret end den ukorrekte fremstilling i #7, der bl.a. hævder, at den
   korresponderende base til en svag syre er altid en stærk syre
, som er begrebsvrøvl.
         

   For at bruge en storskrydende vending fra #7 om #7:
   "Derfor giver det ikke - i et og alt - mening…"
  
               
                                    


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2014 af wonk (Slettet)

En simpel skrivefejl: naturligvis korresponderer en stærk base en svag syre.

Skriv et svar til: hjælp ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.