Matematik

hjælp

22. februar 2014 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Mikael ser på et skit, at han kan spare 40% af normalprisen ved at købe 10 æg til 19,95kr

Hvad er normalprisen for 10æg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af JesperHP (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af SuneChr

Normalpris = x
Besparelse  40% af x  =  0,4x
Tilbudspris  =  x - 0,4x  =  0,6x  =  19,95
0,6x = 19,95
x = 19,95 / 0,6


Svar #3
22. februar 2014 af Nielsen203

Men min lærer sagde at det bliver 27,95 fordi 19,95x40/100=7,98 + 19,95 = 27,95 er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af SuneChr

Prøv at regne tilbage.
Normalpris = 33,25
40% af 33,25 = 13,30
Tilbudspris = 33,25 - 13,30 = 19,95


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af mikailcan (Slettet)

19,95 kr. er lige med 60% af normal prisen

19,95 / 6 = 3,325

dvs at 10% af normal prisen er lige med 3,325

3,325 * 10 er lige med 100% af normal prisen

3,325 * 10 = 33,25 kr.

Normal prisen for 10 æg er 33,25kr. 


Svar #6
22. februar 2014 af Nielsen203

OK tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2014 af SuneChr

# 5
Det er mere hensigtsmæssigt blot at sige:
60% svarer til 19,95
1% svarer til 19,95 / 60
100% svarer til 100·19,95 / 60


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis udsagnet i #3 står til troende, står det desværre sløjt til med kvaliteten af lærerkræfterne i folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2014 af SuneChr

# 8
Der er trøst at hente. Den ny folkeskolereform træder i kraft efter sommerferien i år.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Men bliver det bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. februar 2014 af SuneChr

# 9 ,10
Ironisk  ment, uden at hænge folkeskolelærerne ud. De gør et godt stykke arbejde i de rammer, der er sat, - uden deres egen medvirken. Den centrale magtarrogance har vist ingen grænse opadtil:

\LARGE \lim_{magten\rightarrow \infty }indflydelse=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2014 af mathon

kort
              Pnormal • (1-0,40) = (19,95 kr)

              Pnormal = (19,95 kr) / 0,60 = (33,25 kr)

             


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.