Matematik
grafregner
23. november 2005 af
Santafun (Slettet)
Hvordan bestemmer man den x-værdi med 2 decimaler, der gør keglens rumfang K størst mulig når:
K=0,33*pi*((4-x/2pi)^2)*kv.rod(16-x/2pi)^2
Det er opgave 895 i MAT 2A (a-niveau)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det ind på lommeregneren (TI-89) for at finde svaret???
Håber nogle vil forklare det...
K=0,33*pi*((4-x/2pi)^2)*kv.rod(16-x/2pi)^2
Det er opgave 895 i MAT 2A (a-niveau)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det ind på lommeregneren (TI-89) for at finde svaret???
Håber nogle vil forklare det...
Svar #1
23. november 2005 af iB (Slettet)
Det er et standard optimaliserings problem: Differensier og sæt k'=0.
Hvis du ikke ved hvordan man gør det på Ti89, må du bare skrive her igen.
Hvis du ikke ved hvordan man gør det på Ti89, må du bare skrive her igen.
Skriv et svar til: grafregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
